• Hans Milort
  • Reinier Milort
  • Wilfred Milort
  • Rene Visser
  • Michiel van der Elst
  • Compleet Overzicht Milort Schilders
Hans Milort2 Reinier Milort3 Wilfred Milort4 Rene Visser5 Michiel van der Elst6 Compleet Overzicht Milort Schilders7

Over ons

Wij bestaan vanaf 4 januari 1966. Mijn vader heeft toen de stap genomen ‘voor zichzelf’ te beginnen. Het vergde een investering van Hfl 500,-. Veel behangwerk werd uitgevoerd, alleen ‘s zomers was er drie maanden buiten-schilderwerk. In 1975 is Hans er als 16 jarige bijgekomen. Het behangwerk werd minder, het schilderwerk nam toe. Klanten waren hoofdzakelijk particulieren afgewisseld met een enkel bedrijf. Zo zijn we samen 23 jaar actief geweest, tot vader 65 mocht worden. Als Milort Schilders eenmanszaak is Hans verder gegaan met twee mensen in dienst, waaronder zoon Wilfred Milort. Na acht jaar is daar ook Rene Visser bijgekomen.

Naast particuliere opdrachtgevers kwam er steeds meer utiliteitswerk zoals scholen, kerken en bedrijfspanden. We hebben de hele omschakeling mee gemaakt van oplosmiddelhoudende verf naar watergedragen acryllak voor binnen. In 2010 is er de verplichte vermindering van oplosmiddelen voor de buitenverf. Ontwikkelingen waar geen schilder blij mee was, maar het werd ons door de wetgever opgelegd. Inmiddels zijn deze producten door de kinderziekten heen en werken we dagelijks met plezier aan onze opdrachten. De hoeveelheid werk groeide gestaag en toen zoon Reinier aan gaf in ‘de zaak’ te willen komen was daar ruimte voor. De eenmanszaak is inmiddels omgezet naar een V.O.F. met de twee werknemers Wilfred en Rene.

De vestiging is vanaf het begin achter het woonhuis van C. Milort, Bermweg 452 geweest. Groot genoeg, maar door groei van de zaak kwam er behoefte aan meer werkruimte en meer opslag voor de steigers en ladders. De twee aanhangwagens konden we niet bij de werkplaats stallen. In augustus 2012 zijn we daarom verhuisd naar Bermweg 236a, naast Schenkelbouw B.V. (voormalig aannemersbedrijf Rolloos). Daar hebben we met meer ruimte en voldoende opslag en een goede basis om vandaar uit ons werk uit te voeren. Nadat dit ook niet voldoende bleek te zijn zijn we verhuisd naar Bermweg 304.

Behanger